14 de març del 2013

INFLUÈNCIES DEL CONSUM DE MARIHUANA EN ELS ADOLESCENTS

Nadia Maria i Désirée Cortés
1r Batxillerat

La marihuana que avui dia es consumeix és més perillosa i, per tant, afecta més que fa 15 anys.
Perjudica més a causa de l’alta concentració de THC (tetrahidrocannabinoides) un principi actiu de la planta. En la dècada dels vuitanta i noranta, els cigarrets de marihuana tenien una concentració d’un 2% de THC; el percentatge d’aquest principi actiu, avui dia, és com a mínim d’un 6%, però en alguns casos pot arribar fins a un 18%.

En els últims anys, s’han detectat un augment d’emergències mediques associades al consum d’aquesta droga, especialment per brots psicòtics.

El cannabis també pot generar diversos problemes com: variació del ritme del cor, estats de pànic i trastorns mentals, especialment en els adolescents que són els que més consumeixen aquesta droga.



La doctora Volkow, una de les principals expertes en el camp d’abús d’aquesta droga, ha explicat que els adolescents som més vulnerables al consum de drogues , ja que el nostre cervell no s’acaba de formar fins als 21 anys. Per tant no està “completament connectat” i és menys capaç de controlar la intensitat de les emocions.

Són diversos els factors que determinen que una persona acabi sent addicta a una droga; en primer lloc està l’herència familiar, ja que els científics han demostrat que un 50% de la probabilitat d’acabar consumint drogues depèn d’aquesta herència.

Altres factors són l’haver patit malalties mentals, l’estrès, la influència familiar, els amics, l’edat en que s’inicia el consum (com més jove ets més risc).

I a més... la marihuana destrueix els pulmons.
La persona que consumeix marihuana constantment, pot tenir els mateixos problemes respiratoris que una persona que fuma tabac. Aquestes persones poden acabar tenint tos a diari, bronquitis crònica i més probabilitat d’agafar refredats. L’ús continu de la marihuana pot portar al funcionament anormal del teixit pulmonar a causa de la seva destrucció o trauma. També pot provocar càncer de pulmó.





Pàgines web d’interès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada