14 de març del 2013

BISCUTER CIÈNCIA NÚM 0

Isabel Pérez Altet
Professora de Ciències

Aquí teniu el Biscuter Ciència, un germà petit del Biscuter, dedicat exclusivament a temes de divulgació científica.

Les persones autores dels articles d’aquest primer número són alumnes de Ciències del Món Contemporani, de 1r de Batxillerat, i de Biologia, de 2n de Batxillerat. Aquestes persones han fet un esforç per tal que els articles poguessin ser entesos per tot l’alumnat i, a la vegada, resultessin interessants.

La revista es publica el 14 de març en homenatge a Albert Einstein, nascut tal dia com avui de l’any 1879, una de les persones dedicades a la ciència més rellevants del segle XX. Einstein és molt conegut per la seva teoria de la Relativitat, però aquesta teoria no és fruit nomé del seu treball, sinó de la col·laboració amb moltes altres persones, entre elles Mileva Einstein, la seva dona. I... com a curiositat Einstein es va passar tota la vida demanant “Necessito més matemàtiques”

Un dels aspectes de la investigació científica que volem posar de manifest és la necessitat del treball en xarxa, la col·laboració entre professionals de diferents camps és el que ha fet i fa possibles els avenços científics.

La revista, projectada pel departament de Ciències Experimentals, no haguera estat possible sense l’assessorament i el treball d’en Roger Hoyos, l’editor del Biscuter, a qui volem agrair molt sincerament l’haver fet possible aquesta publicació.

“Los bosques preceden a las civilizaciones, los desiertos las siguen.”
François Auguste René de Chateaubriand

SUMARI

Ciència amb nom de dona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada