14 de març del 2013

DESCOBERT UN BESSÓ DE LA TERRA

Arturo Huanca Fuentes
Juan Francisco Castro García
1r Batxillerat

Kepler 22-b descobert el cinc de desembre del 2011, és un planeta que es troba en una orbita similar a la del Sol i a una distància de 600 anys llum de nosaltres. Tenint en compte, que l’estel més proper al nostre sistema solar és Próxima Centauri, que està a 4.24 anys llum de distància; 600 anys llum és una distància considerable.

Segons la NASA aquest nou planeta pot reunir les característiques per ser habitable.

En la regió de l’espai on es troba, la temperatura superficial del planeta fa possible que l’aigua es trobi en estat líquid (indispensable per la vida tal i com la coneixem).

El Kepler 22-b està orbitant al voltant d’un estel que podríem qualificar com bessó del Sol. El nou planeta té al voltant de 2,4 vegades el radi de la Terra, però els científics encara desconeixen la seva composició. L’equip del Kepler-22b està esperançat, perquè la massa del Kepler-22b pot ser calculada amb l’ajuda d’un nou instrument localitzat a les Illes Canàries i que començarà a funcionar la propera primavera.
La NASA té un nou telescopi capaç de mesurar amb gran precisió les velocitats de translació i de rotació del planeta. Amb aquesta informació, els científics poden calcular la massa, la densitat i desprès si la matèria es troba en estat líquid o sòlid.
El nostre lector pot preguntar-se:  -I per què volen trobar un altre planeta si ja en tenim un? La resposta és molt senzilla, la constant recerca de planetes és deguda a que el nostre sistema solar acabarà desapareixent en morir el Sol (d’aquí un 4.500.000 milions d’anys) i si volem que l’espècie humana sobrevisqui no ara, ni demà, sinó que en un futur llunyà; haurem de trobar un altre planeta habitable.


Imatges:
Imatge de Kepler 22-b
Telescopi de la NASA Hubble

Retorn a l'índex

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada