22 de desembre del 2017

SÍ, UNA BONA COMUNITAT I UN BON INSTITUT!!!

Cèsar Caparrós
Director

Al MVM hem suat la samarreta
Tots i totes ens anem trobant amb noves situacions a la vida. Aquest curs 2017-2018, laboralment a mi m’ha tocat assumir la direcció d’un centre educatiu.

No porto gaire temps de director però m’ha estat suficient per adonar-me de certes coses que us vull compartir.

Un institut és una gran maquinària on hi cal conjugar moltes coses. Allò més important són les persones, no ho hem d’oblidar mai. Però a banda de les persones, també cal tenir en compte les demandes del Departament d’Ensenyament, els objectius i les esperances vitals de cadascú, les instal·lacions del centre, els recursos econòmics disponibles i moltes altres coses.

Aquesta conjugació, com tots sabem, no sempre és fàcil. Malgrat aquesta complicació, he de dir que estic molt satisfet dels fruits recollits en aquests tres mesos de feina.

Aquests fruits han anat creixent des de fa molt de temps i ara, gràcies a la bona feina de la gent que forma la comunitat educativa del Manuel Vázquez Montalbán, els estem recollint.

A nivell de reconeixement extern, podem dir que el nostre institiut ha estat seleccionat com un dels 26 centres públics de tota Catalunya per entrar al programa experimental de suport a la certificació dels coneixements de llengües estrangeres (anglès i francès) per obtenir el nivell intermedi (B1) i avançat (B2) de les Escoles Oficials d’Idiomes.

A més d’aquest reconeixement, l’institut també ha estat seleccionat dins del projecte d’innovació “Tecnologies Digitals per a l’Aprenentatge”. En aquest projecte el centre detallarà un pla específic, de com a mínim dos anys, per utilitzar i fer servir aquestes eines per a la millora de les competències de l’alumnat.

Un altre dels tràmits iniciats durant aquests tres mesos és la signatura de diversos convenis per tal de poder iniciar un projecte de mobilitat europea a Cicles Formatius de Grau Mitjà i que estem buscant la forma d’estendre’l a Batxillerat.

En un terreny més intern, vull destacar l’inici del Projecte de Lectura a les aules. Aquest projecte, que implica que l’alumnat fa un mínim de trenta minuts de lectura individual i voluntària a l’aula, va iniciar-se, com tantes altres coses, a partir d’una pluja d’idees i d’hores extres de dedicació. Avui, allò que era un projecte de futur, és una activitat consolidada al centre.

Igualment, un altre dels motius per estar satisfets és el projecte de Servei Comunitari, on l’alumnat de 3r d'ESO va deu hores, en horari extraescolar, a ajudar entitats socials del municipi i serveis de l’Ajuntament.

I sí, moltes altres coses us han de fer-vos sentir orgullosos. No totes les podem explicar però, algunes d’elles les podeu veure i ampliar al nostre web i a les nostres xarxes socials. Esperem poder continuar treballant i gaudint d’una feina apassionant que requereix, perquè funcioni correctament, de temps de descans. Aprofitem-lo per descansar, divagar, divertir-nos, somiar..., que segur que tots, alumnat inclòs, ens ho hem guanyat.

Ens veiem amb el nou any.

Bones Festes i Feliç 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada