30 de juny del 2017

TALLER DE CONSUM RESPONSABLE

Àngels Serrano
Professora d'Economia

https://goo.gl/photos/U6K2GUeSMHisCXQY9
El 6 de juny de 2017 els alumnes d’emprenedoria de 3r d'ESO van assistir a un taller de Consum Responsable.

El Sr. Josep Manel Romeo (durant molts anys va treballar al sector bancari i actualment està jubilat i fa activitats de voluntariat a la societat) va començar el taller preguntant-los què entenien per consum, per continuar matisant, els va preguntar què entenen per consum responsable...

Entre les respostes dels alumnes:

Consumir és: comprar, comer, beber...

i fer-lo responsablement és: no gastar molt, mai més del necessari, reciclar, estalviar energia...

A continuació van formar grups de tres alumnes i a cada grup se li presentava un cas pràctic on havia de reflexionar sobre el consum responsable i després havia d'exposar la seva conclusió a la resta de companys.

El taller va ser acollit molt positivament pels alumnes, per la qual cosa van fer un altre taller el 12 de juny sobre “Elaboració d'un pressupost”, on els alumnes a partir d'uns diners per a gastar havien de decidir la seva distribució tenint en compte que unes despeses eren fixes (ells no podien modificar-les) i d'altres variables. En una primera distribució dels diners van veure que si feien tot allò que volien els hi faltaven diners; llavors van haver de buscar una solució, com no podien incrementar els ingressos, van haver de començar a reduir les despeses començant per aquelles que, per a ells, eren menys importants i/o prescindibles. Al final cada grup havia d'explicar el seu pressupost “quadrat” equilibrat= Ingressos = despeses.

Han estat uns tallers molt ben acollits pels alumnes, tots han participat dins del seu grup de forma satisfactòria. Clicant la imatge de l'inici podreu veure algunes fotografies dels tallers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada