30 de juny del 2017

LA CREATIVITAT EXPRESSADA EN LA REALITZACIÓ D’UNA MÀSCARA


Carmen Andújar
Professora de Visual i Plàstica

CARNESTOLTES 2017

Un altre any tornem a tenir la festa de carnestoltes. Aquest any el departament d’arts ha decidit apostar per treballs prou originals, que han realitzat l’alumnat del Váquez Montalbán.

En primer lloc els alumnes de primer de secundaria han fet unes màscares africanes amb ajuda de una cartolina negra i amb la tècnica del collage, han aconseguit un efecte prou llamatiu. Aquest exercici ha permés desenvolupar la creativitat i la imaginació dels nois i noies, que amb unes petites indicacions han aconseguit moltes i variades màscares.

Amb els alumnes de tercer de secundaria hem fet l’exercici, Qui s’amaga darrera de la màscara?, intentant aconseguir que aquesta sigui la protagonista, i la cara quedi en un segon pla, utilitzant la tècnica del clarobscur en blanc i negre pel rostre i els colors brillants per la màscara. Aquest exercici ha servit sobretot per practicar les proporcions d’una cara, i incentivar la creativitat en el disseny de les màscares..

Els alumnes de quart de secundaria han fet la seva pròpia màscara de paper maixé. Un procés prou laboriós per intentar que els nois i noies desenvolupin la seva creativitat, i que els seus gustos es vegin reflectits en cadascú dels seus treballs.

En tots els treballs s’ha intentat que la autonomia dels alumnes passi per davant de tot, i que el desenvolupament de la imaginació sigui tot un repte per ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada