30 de juny del 2017

DESCOBRINT SANT ADRIÀ 2017

Roger Hoyos
Coordinador de 3r ESO

Els dies 15 i 16 de juny de 2017, els alumnes de 3r van desafiar la calor intensa i van realitzat una gimcana per tots els barris de Sant Adrià.

La proposta de treball consistia en localitzar 44 punts d'interès històric o cultural de la nostra ciutat a partir d'uns càlculs matemàtics, d'una correcta orientació amb els mapes i d'unes pistes sobre l'element a localitzar.

14 equips de quatre alumnes van anar localitzant el màxim de punts d'interès proposats. Per cada punt havien de resoldre dos problemes de matemàtiques que els proporcionaven unes coordenades. Situades en una quadrícula sobre un mapa, les coordenades els marcaven el punt exacte al qual s'havien de dirigir. Un cop situats, havien de llegir i interpretar la pista corresponent i localitzar el punt d'interès. Finalment havien de fer una "selfie" i compartir-la amb els professors utilitzant les eines de Google.

Clicant la imatge d'aquest article accedireu a un àlbum amb algunes de les fotografies que van fer els alumnes. Cada fotografia té el títol del punt fotografiat.

Els quatre primers equips classificats han estat:

  1. Mireia Esteban, Carmen Marta Martínez, Jiaqi Wu i Mengjie Wu
  2. Paula García, Mariona Oliver i Katherine Ortiz
  3. Zail El Hakioui, Ilyas El Jamaa, Piero Gavilán i Costinel Iovan
  4. Hajar Dajaj, Marisol González, Marina Iruela, Helena Montiel i Núria Jordà
Felicitats!!!

Nota: Aquesta gimcana està basada en una idea original de Consol Aroca del col·lectiu "Dones del Futur de Sant Adrià" i en el seu treball "Passegem per les Rutes per la Història" fet amb la col·laboració de José Luis Muñoz, Vanessa Pérez, Montserrat Vallès, Jaume Vallès, Roger Hoyos i l'Ajuntament de Sant Adrià el 2012, any del Mil·lenari. L'adaptació ha estat feta en el marc de la coordinació de les matèries de Ciències, Matemàtiques i Tecnologia de l'Institut.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada