30 de juny del 2016

VISITA A LA DANONE




Denise Manso
Marc Caballero
Vanessa Acosta
1r Batxillerat

El dia 30 de març els alumnes de 1r de Batxillerat d'empresa i els de 3r ESO d’emprenedoria, vam anar d’excursió a la fàbrica Danone que està situada a Parets del Vallès, Barcelona.

En la visita ens van explicar que la història del iogurt es va iniciar en una planta baixa del carrer dels Àngels de Barcelona al 1919 on Isaac Carasso va començar a fabricar aquest producte lacti com si d'una medecina es tractés. Va descriure el procés de fermentació de la llet i donar a conèixer les bases per a l'elaboració del iogurt que avui dia coneixem. Explicava en la seva tesi els beneficis per al metabolisme gastrointestinal i deia que el consum de llet fermentada fins i tot retardava l'envelliment.

Li va costar molt aconseguir que aquest peculiar experiment es pogués vendre, però poc a poc va aconseguir convèncer la classe mèdica barcelonina i d'aquesta manera els iogurts van començar a prendre llocs venent-se en un principi nomès a les farmàcies de la mateixa localitat.

El nom Danone fa referència al diminutiu del nom del seu fill Daniel “Danón”, al qual se li afegeix una e per apropar-lo més a la nostra llengua.

A Espanya, actualment Danone compta amb quatre plantes de producció, ubicades a Parets de Vallès (Barcelona), Tres Cantos (Madrid), Aldaia (València) i Sales ( Astúries). En cadascuna de les fàbriques es treballa un tipus de iogurt diferent. Tampoc no tots el països tenen la mateixa diversitat de productes ja que tot està fet per al gust del client.

Danone no fabrica per a altres marques. Té un pacte amb els grangers més propers que els proporcionen la llet, que passa molts processos de control de sanitat.

Ara mateix la competència més gran que té és l’atur ja que fa que famílies renunciïn a la qualitat per escollir la quantitat.

Després d’aquesta classe de conceptes sobre l’empresa, ens van invitar a prendre i tastar alguns productes, tot seguit vam fer un joc de preguntes on si encertaves et donaven un iogurt bevible. Finalment, vam tornar a l’escola.

Com opinió personal de grup, ha estat una excursió molt interessant tant pel que hem après tant per l’interès que vam posar. L’única cosa que vam trobar en falta va ser no poder visitar la fàbrica per dintre`(malauradament les normes d'higiene de l'empresa no ho permeten). Tornaríem a anar-hi sens dubte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada