22 de desembre del 2015

VISITA AL BANC D'ESPANYA

Juan Carlos Delgado Bueno
1r BATX B

El 17 d’abril de 2015 els alumnes d’economia de 1r de batxillerat junts amb les professores Àngels Antorán (d’anglès) i Àngels Serrano (d’empresa i economia) vam realitzar una visita a la sucursal del Banc d’Espanya a Barcelona. El Banc d’Espanya es troba situat a Plaça Catalunya.

Quan varem arribar a la sucursal del banc, varem passar un control policial. Desprès ens varen conduir a una sala, molt gran i molt bonica, on va venir un home que es deia Enrique Ibañez, era del banc i concretament és el director de la sucursal, ens havia rebut el mateix director!.

Al començament, ens va explicar el concepte del diner, el seu origen i les seves funcions, i després ens va parlar de la història del Banc d’Espanya que te més de dos segles ( ens van dir que abans de dir-se Banc d’Espanya, va tenir altres noms: Banco Nacional de San Carlos, pel rei Carlos III, després es crea un altre banc que s’anomenà Banco Español de San Fernando, pel rei Fernando VII...

Després ens va posar un vídeo on ens explicava el concepte d’ inflació, deflació, funcions del Banc Central d’Europeu, el concepte de Eurosistema que està integrat pel Banc Central Europeu i els bancs centrals nacionals dels Estats membres; el seu objectiu principal és l'estabilitat de preus. Ens van explicar que la Unió Europea estava formada per 28 països que adopten l'euro. Finalment ens va parlar del coeficient de caixa i les funcions del Banc Central d’Espanya.

En la meva opinió sincera em va agradar moltíssim perquè vaig sortir amb una idea més clara del sistema financer, funcions del Bancs centrals i la història del Banc d’Espanya i a més a més va ser molt entretinguda.

Finalment ens varem fer una foto de record.
Moltes gràcies per la sortida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada