27 de març del 2015

XERRADA D'EMPRESA

Yaiza Peña
Laura Jerez
1r A Batxillerat

Xerrada d'empresa

El passat divendres dia 21 de Novembre de 2014, un empresari molt famos anomenat Joaquim Coello ens va visitar a les 09:00 del matí a l'institut a l'hora que teníem Economia d'Empresa.

Joaquim Coello és un senyor que als seus 43 any va complir moltes il·lusions, va travessar l'Atlàntic en solitari i va donar la volta al món en un vaixell de vela. Va tindre que anar a estudiar a Madrid, perquè aquí no hi feien el que ell hi volia estudiar. Ha sigut director tècnic de Bazán, l'empresa nacional de construccions navals militars i gerent del projecte de la fregata dels noranta de la OTAN.

I ara és conseller delegat de l'empresa applus, que es una de les empreses líders mundials en inserció, assajos i certificació que ofereix solucions per a clients en tot tipus de sectors, per tal de garantir que els seus actius i productes compleixin les normes i reglaments mediambientals de qualitat, salut i seguretat. Compta amb 1900 empleats i una xarxa de 350 oficines i laboratoris amb presència en més de 60 països de tots els continents i uns ingressos de 1581 milions d'euros el 2013.

A part d’explicar-nos com va arribar a ser empresari, ens va diré les principals funcions que ha de tenir un empresari per muntar una empresa... Va fer un tipus de joc amb tota la classe, era amb dos postals, una d’elles era el carrer de Times Square de New York, amb això havíem de dir nom d’empreses que sortien en els cartells de publicitat, i l’altre postal eren unes paraules que eres característiques que havia de tenir un empresari.

Joaquim coelllo, finalment ens va explicar una anècdota, que va conèixer al gran Nelson Mandela, a Sud-àfrica en una conferència, va tenir la sort de parlar amb ell i discutir sobre un tema que Joaquim li deia una cosa i Nelson un altre, i va sortir el que va dir Nelson i Joaquim va demana disculpes a Nelson a través d'una carta i Nelson li va respondre, “ja t'ho vaig dir”.

Aquesta conferència va ser molt entretinguda i molt interesant, ja que per la gent que vulgui muntar una empresa a pogut agafar idees del que ha dit, i a més ho va fer molt divertit amb anècdotes, jocs... per tal de no fer-se pesat ni res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada