27 de març del 2015

PROJECTE BARCELONA WORLD RACE

VIDEOCONFERÈNCIA

Núria Riera
Professora d'Educació Física

El passat 28 de Gener un grup de 25 alumnes de 3r d’ESO van participar en una vídeo conferència amb els vaixells de la Barcelona World Race. Aquesta activitat la vàrem compartit amb dues escoles més de Barcelona. Des del plató de TV de la regata vàrem connectar en directe amb dues embarcacions i els hi vàrem fer preguntes que havíem preparat a la classe d’Educació Física.

En Martí Oliver de 3r A va preguntar en anglès al patró de l' Spirit of Hungry i la Maria Lladó de 3r B ho va fer en català a l’embarcació One Ocean One planet, la connexió es va fer en directe, hi havia algun problema amb la transmissió ja que ells estaven a l’hemisferi sud navegant pel Pacífic i la distància provocava algun tall en la comunicació. Hem de tenir en compte que és gràcies als satèl·lits que rodegen la Terra que podem establir aquesta mena de transmissions.

VISITA AL CENTRE D'INTERPRETACIÓ

Martí Oliver
3r A ESO

El passat dimecres 18 de febrer, els alumnes de 3r d’ESO vàrem anar al centre d’interpretació de la Barcelona World Race. Aquest espai ha estat recuperat per a la celebració l’edició anterior 2010-11 i es troba en un dels hangars de pescadors situats a l’extrem de la Barceloneta dins del port de Barcelona, prop del prestigiós Hotel Vela.

Durant aquesta visita, vàrem poder pujar a un IMOCA com els que estan fent la volta al món, un vaixell lleuger, resistent i compacte. A primera vista sembla un vaixell qualsevol, però és quan t’hi fixes que hi veus diferents aspectes que fan que el puguem diferenciar d’altres vaixells semblats. Gràcies a en Sergi, el patró del vaixell, vàrem poder aprendre diversos aspectes i anècdotes sobre el tema que desconeixíem.

Un cop acaba la primera visita, vàrem fer una gimcana pel petit museu situat al mateix edifici. En el museu vam poder veure peces dels IMOCA, fotografies d’edicions anteriors i tot tipus de informació relacionades amb la regata.

Un dels aspectes més interessant que hi vam poder veure són les tasques que fan les diferents persones que formen part d’un equip de la BWR: el navegant i l’equip de terra. Finalment per acabar la visita, vam pujar a la planta superior en la que vàrem provar el menjar liofilitzat que porten els tripulants, també els vestits especials que porten per a no passar fred ni mullar-se.

En acabar aquesta activitat vàrem anar al Museu d'Història de Catalunya amb la professora d'Història, Loli, i en Fermin ens va explicar la història del Circ Raluy mentre observàvem les seves instal·lacions que estaven el Port Vell de Barcelona.

VISITA AL PANTALÀ
Núria Riera
Professora d'Educació Física

Un petit grup d’alumnes de 3r d'ESO van anar a visitar les embarcacions atracades al Portal de la Pau, als peus de Colóm. Uns en cotxe acompanyats dels pares i d’altres en bicicleta des de Sant Adrià.

Van poder veure els treballs de manteniment que estaven realitzant els diferents equips en les embarcacions i, fins i tot, varen descobrir que una embarcació portava una publicitat amb les inicials del nostre institut MVM.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada