27 de març del 2015

LA CREATIVITAT

Carmen Andújar
Departament d’arts

El fomentar la creativitat és un deure que nosaltres els professor tenim amb els alumnes. La idea d’imitar als altres és intrínsec en cada persona, per això és molt important intentar aconseguir que la creativitat surti de les seves mans. A partir de les primeres idees poden sorgir projectes amb els que es senti satisfet. La primera idea moltes vegades no és la que val i no ens hem de frustrar, hem de continuar intentant-lo, i segurament en un d’aquests intents sortirà el projecte definitiu.

En aquest exercici que proposo als alumnes, han d’inventar una màscara amb personalitat i com veureu es semblen unes a les altres; però no són les mateixes, cadascuna té un color o colors diferents, encara que hi ha un nexe d’unió, el ser lluent, o que cridi l’atenció.

A primer, pinten una cara amb colors càlids o freds, perquè la pròpia cara sigui una màscara. Després li afegeixen un antifaç amb els colors contraris a la cara, és a dir si els colors de la cara són càlids, l’antifaç està pintat amb colors freds, o a la inversa.

A tercer dibuixen ells la cara i no la pinten, només li posen ombres. Després li afegeixen un antifaç de colors vius, així el contrast és total.

Clicant la imatge veureu una mostra dels treballs del alumnes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada