27 de març del 2015

FIRA DE TECNOLOGIES CREATIVES

Roger Hoyos
Professor de Tecnologia

Els alumnes de Tecnologia de 4t d'ESO han participat exposant els seus projectes a la Fira de Tecnologies Creatives i Robòtica dissabte 31 de gener de 2015 a les instal·lacions de Cosmocaixa.

El MVM ha participat amb dos projectes: "Luxino" i "Dadino" construïts amb Arduino, unes plaques microcontroladores programables. La Fira va ser la culminació d'un projecte didàctic que hem estat portant a terme juntament amb 51 centres de secundària de Catalunya i que ha fet que l'alumnat de 4t es familiaritzi amb l'electrònica, la robòtica i la programació d'aplicacions. El projecte didàctic ha estat impulsat pel Departament d'Ensenyament, l'Obra Social de La Caixa i Arduino Verkstad Education.

El projecte Luxino consisteix en un luxímetre analògic que és capaç de mesurar la intensitat de la llum que incideix en un lloc determinat i mantenir aquesta mesura fins que es vol realitzar una altra.



El projecte Dadino consisteix en un joc de daus electrònic: amb un comandament a distància es selecciona l'aposta i es "llença" el dau. El dau mostra el valor obtingut i indica amb llums i sons si s'ha guanyat o perdut l'aposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada