31 d’agost del 2014

NANOTECNOLOGIA I MEDICINA

Sergio Blanco
Christian Ravellat
Raquel Novella
1r Batxillerat

La nanotecnologia permetrà construir sensors, materials, i xips en els àmbits biològics, ginys que seran més eficients que els actuals per al tractament de malalties com ara el càncer i els trastorns cardíacs.

Aquesta microtecnologia és capaç de reparar teixits o d’administrar fàrmacs en punts determinats (el focus del problema) per a curar malalties com el càncer.

Fins ara, molts científics que han investigat sobre aquestes malalties, han pogut localitzar precisament on se situa el problema de l’organisme i han estat capaços de proporcionar tractaments específics dirigits a les cèl·lules malignes.

Aquests futurs tractaments contindran substàncies químiques que seran capaces d’eliminar tumors.

Un dels objectius de la nanotecnologia, aplicada a la medicina, és la síntesi de molècules complexes, bàsiques per a viure.

A més proporcionarà eines valuoses per al diagnòstic i el tractament de les malalties. Els components farmacèutics fabricats amb nanotecnologia ofereixen una major biodisponibilitat. És a dir, el cos els podrà absorbir més fàcilment i amb més eficàcia.

Encara que la nanotecnologia proporciona molts avantatges, s’ha d’anar amb compte, perquè podria ocasionar danys col·laterals en les persones i en tots els éssers vius.

Amb la nanotecnologia es podrà aconseguir:

· Un diagnòstic més ràpid.
· Diagnòstic i millora en el control de les malalties cardiovasculars.
· Canvi en la forma d’administrar alguns medicaments.
· Control del sagnat.
· Nanocirugia.

Tractament i teràpies:

· Tractament del càncer.
· Substitució i regeneració d’òrgans.
· Transport de gens mitjançant nanotubs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada