31 d’agost del 2014

LA CONTAMINACIÓ DE L'AIRE

Nicole Somarriba.
Sara Benhalima.
Giannina Cáceres.
1r Batxillerat

La contaminació és produeix quan en un ambient hi ha substàncies perjudicials amb efectes nocius, o hi ha més quantitat de substàncies de las que l’ambient és capaç d’admetre i neutralitzar.

Causes i tipus
Hi pot haver dos tipus de contaminació:

• Natural: que és deguda als processos biològics i geològics.

•Antropogènica: és originada per l’ésser humà.

Tipus de contaminants
Es classifiquen segons el seu origen en:

•Contaminants primaris: els que arriben directament a l’atmosfera sense haver estat transformats. Més importants: òxid de carboni, òxid de sofre, òxid de nitrogen, partícules i hidrocarburs.

•Contaminants secundaris: s’originen per reaccions químiques entre els contaminants primaris a l’atmosfera (l’ozò).

Conseqüències provocades pels contaminants atmosfèrics:

Es poden classificar en dues escales:

Efectes a escala local

La presència de contaminats depen, sobretot, de la magnitud i la distribució de les fonts d'emissió, de la topografia del terreny i de les condicions meteorològiques locals.

La contaminació atmosfèrica a nivell local és font de nombrosos problemes com són els riscos per a la salut, associats sobretot amb la inhalació de gasos, deteriorament d'edificis i danys en la vegetació, tant en ciutat com en la seva rodalia.

Efectes a escala global

L'alliberament de gasos generats per activitats antropogèniques pot acumular-se en l'atmosfera i desestabilitzar l'equilibri d'aquesta produint fenomens que ocorren a escala mundial. Entre aquests podem destacar el progressiu escalfament global a causa de l'efecte hivernacle, la pluja àcida i la disminució de la capa d'ozó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada