31 d’agost del 2014

ELS AVENÇOS DE LA NANOTECNOLOGIA

Lídia Martínez Alcántara 1º Batxillerat
Carlos Fructuoso López
David Martínez Miras
Oscar Chicharro Muñoz
1r Batxillerat

La nanotecnologia és un camp de les ciències aplicades dedicat al control i manipulació de la matèria a una escala menor que un micròmetre, és a dir, a nivell d'àtoms i molècules.

S'espera que la nanotecnologia revolucioni la ciència i la societat. Les aplicacions en aquest camp tenen el potencial de transformar la medicina, la biotecnologia, l'agricultura, la indústria manufacturada, la ciència dels materials, la indústria aeroespacial, les tecnologies de la informació i les telecomunicacions.

Ara donarem alguns exemples d'aquests avenços en la nanotecnologia:

El preservatiu perfecte
Atès que el sexe és una part fonamental de la societat, investigadors de la Universitat de Washington han fabricat un súper preservatiu. Elaborat a partir de fibres teixides amb medicaments contra la SIDA. És un preservatiu femení que no només evita l'embaràs, sinó el contagi de malalties de transmissió sexual. Està dissenyat per dissoldre's ja sigui en hores o després d'uns dies.

Nanobots que Destrueixen el Càncer
Davis ha descobert un equip net i segur per oferir seqüències d'ARNi a les cèl·lules canceroses. Els nanorobots fet amb dos polímers i una proteïna que s'uneix a la superfície de la cèl·lula cancerosa, un tros d'ARN, anomenades ARN interferent, que desactiva la producció d'una proteïna, la cèl·lula maligna va morint de gana fins a la mort . Una vegada que hagi emès el seu cop letal, la nanopartícula es trenca en trossos petits que són eliminats pel cos en l'orina.

Roba anti-taques
Científics de la Universitat Deakin (Universitat d'investigació amb el major creixement) a Austràlia han elaborat roba que repel·leix taques. Creant una capa protectora a partir de pel·lícules sobreposades de càrregues positiva i negativa alternades, qualsevol peça banyada es resistirà a l'aigua, el greix, el llot i àcids.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada