19 de desembre del 2013

ELS AVENÇOS DE VERTIGEN DE LA TELEFONIA MÒBIL

Fran García
Nicolás Llanes
Nerea Duque
1r Batxillerat B

En l’època actual és molt difícil anar pel carrer i no trobar a algú amb el seu mòbil, ja sigui parlant per via WhatsApp, o mirant vídeos, o fent qualsevol altre cosa. Però, els mòbils sempre han estat així?



L’any 1980: apareix la telefonia mòbil. Més endavant, apareix la telefonia de “prepago” (és a dir, amb targetes). A continuació, apareixen els primers smartphones, amb serveis d’SMS i també s’afegeixen les càmeres. Seguidament, s’afegeixen serveis de ràdio i Internet, i ja es poden enviar missatges multimèdia. Els últims avenços, afegits als telèfons mòbils, han estat els serveis de televisió.

Els primers mòbils pesaven 780g, ara aproximadament pesen uns 94 g. Abans només s’utilitzaven per fer trucades i rebre-les, ara hi ha mòbils amb connexió a Internet, amb wifi, jocs, pantalla tàctil, MP3, càmera, etc. Antigament la pantalla era blanca i negra, ara són tàctils més nítides i de colors, es va disminuir la mida de la bateria i la seva durada.

Els últims avenços en el telèfon mòbil faran que es converteixi en una eina indispensable en la vida moderna. El mercat de telèfons està creixent tant que està eliminant els assistents personals digitals.
Avui en dia el mòbil serveix per moltes coses, buscar informació, parlar amb els teus amics o famílies, fer fotografies, vídeos,etc. Però també té els seus inconvenients com la contaminació electromagnètica, que és una contaminació provocada per les radicacions de l’espectre electromagnètic, també ens trobem amb el seu cost ja que són molts cars. Un altre problema també és que són causa de distraccions, ja que amb l’aparició del mòbil moltes persones es distrauen alhora de conduir i cada vegada hi ha més accidents per això. Segons alguns professionals el mòbil pot causar mals de cap, problemes amb el son i pèrdua de memòria.

Un problema molt greu es va posar de manifest gràcies a un estudi de Common Sense Media (EE.UU). Segons aquest estudi un 38% dels menors de dos anys ja tenen accés a un aparell electrònic. Molts nens i nenes utilitzen las tablets o els mòbils des de molt petits, fins i tot abans de parlar, ho fan únicament per divertir-se, i això a la llarga produirà greus problemes. Podem observar els anuncis de MoviStar on utilitzen nens petits per promocionar les tarifes, això produeix que ja des de petits els pares estiguin ensenyant els seus fills a utilitzar mòbils.

En conclusió els mòbils han fet la vida molt més fàcil, però porten amb sí molts problemes que hem d’evitar.

Retorn al sumari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada