19 de desembre del 2013

EL PRIMER CAIXER AUTOMÀTIC, UNA IMITACIÓ DE LES MÀQUINES EXPENEDORES DE XOCOLATINES

Nicole Somarriba
Giannina Jazmín
Sara Benhalima

Jhon Shepherd-Barron , fa 45 anys, no va poder treure diners del seu banc de Londres perquè va arribar un minut tard a l'oficina .Llavors va començar a preguntar-se com treure diners del seu compte bancari , sense ser atès per una persona.


Creació del primer caixer automàtic
Llavors Jhon va tenir un pensament a la seva banyera... i la primera idea que li va vindre al cap va ser el de una màquina expenedora de xocolatines

-I va decidir crear una màquina expenedora que , en lloc d'expendre llaminadures donés diners. Va crear el caixer automàtic actual.

L'invent el va inagurar Shepherd-Barron el 27 de juny de 1967 a Londres. I la sucursal de Barclays Bank, va ser la primera a rebre el que es considera el primer caixer automàtic del món. En aquella època, com no hi havia targetes amb banda magnètica, s'utilitzaven uns xecs per al caixer. El client introduïa el xec, marcava un codi de 4 números i el caixer li subministrava 10 lliures.

A Espanya, l'invent va trigar uns anys a arribar, el primer caixer no va funcionar fins al 1974, a una sucursal de Banco Popular de Toledo.Aquell mateix any van aparèixer els caixers automàtics connectats a una xarxa.

Però hi havia un petit inconvenient: Que només autoritzava a treballar amb targetes de crèdit.

Avui dia hi han milers de caixers per tot el món!!!
Retorn al sumari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada