19 de juny del 2013

QUÈ FA UN "ECOPARC" A SANT ADRIÀ?

Lluís Sirvent
Laura Monge
Alícia Fernández
2n B ESO

A l’Ecoparc generen energia i gas, i cremen residus del contenidor gris (resta).També separen els objectes reciclables dels residus (resta) per poder portar-los a reciclar i no cremar-los.

Hi ha tres passos per els que els passen els residus: tractament mecànic, tractament biològic i producció d’energia. El tractament mecànic consisteix en posar els residus en una cinta i els treballadors, mentre la cinta avança, treuen els materials reciclables. El tractament biològic consisteix en enviar els residus a uns cilindres que giren i després a un "digestor" per transformar-los en gas. I finalment la producció d’energia consisteix en transformar el biogàs en energia mitjançant tres motors que fan que la meitat de l'energia sigui d’autoconsum i l’altre meitat sigui per aportar a la xarxa elèctrica.

Foto agafada de www.amb.cat

Dades bàsiques de gestió
Propietat
EMA
Gestió
TERSA
Adreça instal·lació
Av. Eduard Maristany, 44 08930 Sant Adrià de Besòs
Any de posada en marxa
2006
Municipis als quals dóna servei
Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona

PREGUNTES QUE ENS ACOSTUMEM A FER SOBRE L’ECOPARC
1.- Que fan a l’Ecoparc?
Fan un tractament mecànic biològic i de valorització energètica de la fracció RESTA i del rebuig.

2.- On van a parar els residus que surten de l’Ecoparc?
En el cas de que siguin residus que no son pertanyents al contenidor de resta (plàstics, cartró, vidre..), s’envien al seu lloc de tractament corresponent, i si són restes orgàniques s’acostuma a fer adob per les plantes.

3.- Quina és la fracció que arriba a l’Ecoparc?
L’Ecoparc fa el tractament de la fracció RESTA (contenidor gris) , és a dir, dels residus que no s’han recollit selectivament i que poden contenir encara entre un 30% i un 40% de matèria orgànica.

4.- Que recuperem dels residus enviats al Ecoparc?
Recuperem: paper, cartró, vidre, PET, PEAD, metalls fèrrics, metalls no fèrrics, plàstic film i brics. També energia a partir de la producció de biogàs i energia a partir de la línia d'incineració.

Foto agafada de www.elpuntavui.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada