14 de març del 2013

LA CONQUESTA E L'ESPAI

Nùria Ferrer
Sara Benhalima
Joanna González
1r A Batxillerat

Encara avui no podem garantir 100% que s’hagi arribat a la lluna












Des del 1957 fins el 1975 EEUU i l’URSS van estar enfrontats en una guerra freda d’espionatge i propaganda. On es va posar més de manifest aquesta confrontació va ser en la conquesta de l’espai.

Es van enviar molts satèl·lits artificials a l’espai com per exemple l’Explorer (1958) enviat pels EEUU o l’ Sputnik enviat per l’URSS (1957) . Aquestes van ser les primeres màquines en orbitar la Terra. Més tard van voler provar a enviar màquines amb animals dintre, que també giressin al voltant de la Terra.

El primer animal en arribar a l’espai va ser la gossa Laika (morta a l’espai) enviada per l’URSS. Això va passar l’any 1957.

I per últim van provar a enviar màquines amb éssers humans dintre per orbitar la Terra. La primera persona en orbitar la Terra, l’any 1961, va ser Yuri Gagarin enviat per l’ URSS.

EEUU al veure que l’ URSS portava avantatge, es va proposar arribar a la Lluna. El 16 de juliol de 1969 Neil Armstrong, Edwin Aldrin i Michael Collins surten des de Cabo Cañaveral en la missió Apollo 11 i entren a l’òrbita de la Lluna el 20 de juliol , i un dia mès tard, Neil Armstrong es corverteix en el primer home en trepitjar la Lluna .

Avui dia no sabem amb certesa si l’home va arribar a la Lluna . Es diu que mai es va poder rodar una pel·licula sencera a la Lluna. Per no quedar en evidència i continuar demostrant el seu “suposat” poder els americans van fer una pel·licula “falsa”. Alguns aspectes d’aquesta “falsa” pel·lícula poden donar a pensar que tot és mentida.

Per exemple , alguns factors que ho demostren :

Banderes en moviment: en el vídeo es veu com la bandera es mou per un fort vent, però… a la lluna no hi bufa vent.

Ombres asimètriques: Si l’única font de llum a la Lluna és el Sol, com és que ens trobem amb ombres que no són paral·leles. Es pot veure que l’ombra d’un astronauta és més llarga que la de l’altre , el que fa pensar que hi havia més d’una font lluminosa. Això explicaria l’asimetria de les ombres.

Fotografies de genolls: Una de les fotografies va ser presa per un dels astronautes suposadament agenollat, malgrat això , a la imatge es veuen les parts superiors del seu vestit.

I per últim ... petjades que van desaparèixer: per què es veuen en algunes fotografies petjades al lloc on estava el mòdul que va propulsar els astronautes en el seu viatge de tornada a La Terra, si tenim en compte que els corrents d’aire que es van generar les hauria d’haver
esborrades..?

Retorn a l'índex

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada