14 de març del 2013

EL CÒLERA. PRINCIPAL PROBLEMA DE SALUT A HAITÍ

Miriam Arteaga
Victòria Gsoyan
1r A Batxillerat

El còlera és una infecció intestinal aguda, provocada per un bacteri anomenat Vibrio cholerae. Aquesta malaltia provoca diarrees abundants i vòmits; es pot arribar a perdre de 15 a 20 litres d’ aigua per dia i això pot portar a la deshidratació i, si no es tracta en 24 hores, la persona pot arribar a la mort.

El còlera es transmet per l'aigua i els aliments contaminats, també es pot transmetre per contacte amb persones infectades, però aquesta via de transmissió és poc freqüent. Per prevenir el còlera és important tenir unes bones mesures sanitàries i unes bones condicions higièniques. Mesures preventives serien mantenir les aigües netes i els aliments en bon estat i millorar l’estat d’alimentació de la gent, etc.

El còlera és freqüent en zones d'Àsia, Orient Mitjà, Àfrica i Amèrica Llatina, països on les condicions no són adequades per prevenir aquesta infecció.

Avui en dia, el còlera està sent un dels principals problemes de salut a Haití. A causa del gran terratrèmol que hi va haver fa uns tres anys que va deixar als habitants d'Haití pràcticament sense casa, fent que haguessin de viure en campaments amb unes terribles condicions higièniques i exposats al contagi d'aquesta i d’altres malalties. Des que l'epidèmia de còlera va començar l'octubre de 2010, la malaltia s'ha cobrat més de 7.500 vides i ha afectat al voltant de 600.000 persones ,aproximadament el 6% de la població del país. Hi ha una vacuna contra el còlera, però tan sols s’utilitza en unes zones d’Haití. La vacuna el que fa és immunitzar durant 3 anys, però aquesta vacuna no és 100% fiable, només funciona en el 70% dels casos.

Gràcies als centres que Metges Sense Fronteres tenen a la capital, Port-au-Prince, han pogut reduir el nombre de persones contagiades pel còlera, però encara poden arribar a ingressar unes 250 persones per setmana i aquest segueix sent un nombre molt elevat.

Segons Metges Sense Fronteres, el còlera està lluny de ser controlat i les mesures per prevenir-lo i tractar-lo encara són insuficients. Es necessiten processos de sanejament de l’aigua per a contenir el còlera.

Retorn a l'índex

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada