15 d’abril del 2011

TROBADA AMB EL LYCÉE XAVIER MALLET A L’INSTITUT MVM


Angelina Carreras
Professora de francès.

Dijous 24 de març vam acollir al nostre institut a un grup francesos amb qui vam compartir el matí. Era un grup de quaranta-cinc estudiants d’espanyol com a segona llengua estrangera provinents de Teil, ciutat situada a la regió de Rhône-Alpes, de l’institut Xavier Mallet. Van venir acompanyats per cinc professors.
 Si teniu curiositat per veure el seu institut podeu clicar http://www.ac-grenoble.fr/xmallet/ i fer-hi una ullada.

En Roger, l'Angelina i l' Incarnation.         La Maria, l' Angelina i la Manuela.

A les nou van arribar i es van instal·lar al gimnàs. Tot seguit hi van anar els alumnes de francès de tercer i quart d’ESO acompanyats per la Maria i la Manuela. Abans de començar l’activitat per trencar el gel i fer els grups de la gimcana lingüístico-cultural, el director els va donar la benvinguda i els va parlar de Sant Adrià de Besòs. A un quart de deu ja estàvem tots preparats per començar les activitats. Com eren setanta alumnes vam fer grups de cinc a partir de quinze imatges retallades com a peces de puzzle. La tasca consistia a reconstruir la imatge, posar-se l’etiqueta amb el nom, respondre a unes preguntes sobre la imatge i buscar dos punts en comú entre els membres del grup.


Tots estàvem força nerviosos perquè no ens coneixiem però amb ganes de participar i passar una bona estona junts. Després cada grup es va presentar i va mostrar la seva imatge relacionada amb la cultura espanyola.

Els grups es presenten.



A tres quarts de deu vam anar al pati on vam disposar d’un espai per fer la gimcana cultural. Els alumnes de 1r d' ESO C van col·laborar activament netejant el pati i organitzant les quinze taules per cada prova i les dues taules del mig per l’esmorzar. Gràcies per la vostra col·laboració!

A les deu vam esmorzar truita de patates feta de casa, pa amb tomàquet, fuet, xoriço, formatge… tot de productes típics i també coques, galetes, magdalenes…Ens hi vam posar les botes com podeu comprovar.


L'esmorzar de productes típics de la nostra cultura.

Vam aprofitar aquesta pausa per intercanviar impressions amb els professors francesos. Els va sorprendre molt que els alumnes parlin de tu als professors i els cridin pel nom. A França els alumnes parlen de vostè als professors i els diuen pel cognom precedit de Monsieur o Madame
També va haver-hi un intercanvi de presents entre els dos instituts.


Incarnation va regalar un llibre sobre la regió de l'Ardèche i en Roger un llibre sobre Sant Adrià



A dos quarts d’onze va començar la gimcana formada per quinze proves de les quals nou tractaven de política, geografia, actualitat, esports, llengües oficials, gastronomia, art…i sis amb jocs de llengua espanyola. Vam acabar a dos quarts de dotze. L’equip guanyador va ser el grup quinze. Vam repartir quatre premis!

A tres quarts de dotze el grup havia de marxar perquè havia quedat al MNAC amb la responsable del liceu francès de Barcelona, on hi anirien per la tarda. Encara però van tenir temps per fer un petit partit de fútbol.


Tots nosaltres!

Incarnation, la responsable del grup francès, ens va portar nougats de xocolata i nougats tendres. Van volar! Boníssims!
Nougat chocolat i Nougat tendre

També em va manifestar que li agradaria mantenir el contacte i organitzar un intercanvi de cara al curs vinent. On verra! De moment, m’ha enviat un munt de fotos de la trobada i estem en contacte.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració! Mille fois merci!



À vous! Donnez votre avis:

Je trouve qu'on a beaucoup appris et on s'est amusé! J'ai beaucoup aimé!
Oumayma Ghani 4eESOB

À mon avis, ils sont très sympas. Cela a été génial!
Andrea Pérez 4eESOB

Cette activité m'a plu. Je me suis amusé beaucoup et j'ai connu du monde.
Ma Mar Sorribes 4eESOB




Rencontre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada