21 de desembre del 2009

VICTÒRIA DE L’IES MVM A LA COPA CATALUNYA DE VELA ESCOLAR

Enric Cardelo (1r Batxillerat)



L’esforç de l’equip de Vela de l’IES MVM premiat amb el triomf

Els alumnes del curs 4rt A, Juana Mari Padilla, Sergio Belmonte i Jose Maqueda, i l’alumne de 1r de Batxillerat, Enric Cardelo, vam ser convidats a l’esdeveniment de la I Copa Catalunya de Vela Escolar.


Aquesta victòria va ser possible als coneixements bàsics de vela que vam poder aprendre en el crèdit de Síntesi de 1r d’ESO que vam fer a l’ institut. Com ja sabeu aquests crèdits els vam fer amb la Núria Riera (Prof. d’educació física) i ens van servir d’ajuda, a més de les ganes que vam posar per obtenir la victòria.

Aquesta Copa es divideix en dues categories: la categoria A, per a tripulacions experimentades i sense monitor, i la categoria B, per a iniciats en la vela i amb supervisor. Vam participar a la categoria B en la que hi havia un supervisor en cada vaixell que ens indicava com es navegava amb un Raquero, la classe d’embarcació amb la que vam competir. Vam guanyar per una diferencia de temps i de punts considerables. La regata consisteix en dues “mangues”  -que són dues carreres o voltes en un circuït tancat. A la primera “manga”,  vam quedar segons darrere dels de l’IES l’Antina de Torredembarra, i la segona volta, en sentit contrari a la primera, vam quedar primers amb molta distancia dels de Torredembarra, i així vam aconseguir el triomf. Vam aprendre una mica més sobre vaixells, competicions marines i navegació. Més tard ens van convidar a l’entrega de premis que es va fer al saló nàutic de Barcelona.

Tots els components de l’equip vam sortir molt satisfets d’aquesta competició, no només per ser guanyadors, si no perquè vam sentir que allò que vam practicar uns dies de classe ens han ajudat a tenir una experiència, que potser no podrem repetir, però que si que sempre podrem explicar als que venen darrere que es poden aconseguir coses importants, que en un moment només van semblar un joc i una estona d’entreteniment, i ara ens han servit per assolir una cosa de la que ens sentim orgullosos i que  també ha donat un reconeixement al treball que es fa a l’IES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada