21 de desembre del 2009

INTIMIDACIÓ ENTRE ADOLESCENTS

Edgar Olmo. 2n de Batxillerat

Avui en dia la violència a les escoles és un problema molt propagat per tot el país, doncs cada cop amb molta més freqüència trobem casos de nois i noies que sofreixen atacs verbals i físics per part dels seus companys.


Aquesta violència entre alumnes s’anomena “bullying”, i sempre sol començar amb simples amenaces cap a aquests companys, intimidacions, insults i que mica en mica es tornen més violents i arriben a convertir-se en actes de violència, com maltractament físic en baralles, robatoris...

En la majoria de casos les víctimes d’aquest delicte, són nois normals, que sense cap raó, els seus companys els agafen mania o simplement són triats a l’atzar. Les víctimes no solen denunciar-ho a les autoritats, ni als pares, ni als professors, i només intenten escapar al seu calvari diari amb excuses per no anar a l’escola, fins al punt  d’inventar-se malalties.

El respecte a un company es perd en el primer moment que se l’insulta, o se l’amenaça, per poca cosa que sembli, perquè en molts casos, si es permeten aquests primers símptomes de “bullying”, aquesta conducta creix i passa cada cop a actes més violents, per això es molt important que es denunciï des d’un principi qualsevol símptoma de “bullying”, des del més petit insult a qualsevol tipus d’amenaça que pugui ser més seriosa.

S’han de trobar remeis per aturar aquest problema que cada cop amb mes incidència, té lloc a les escoles, i que sempre s’ha de denunciar des d’un principi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada